Jongerenbemiddeling van start

Talentvolle Harderwijkse jongeren gaan samen met ervaren volwassenen bemiddelaars van start met Project Jongerenbemiddeling. Dinsdagavond 9 februari ontvingen ze in het Talent House het certificaat voor de training die ze samen hebben gevolgd. Het project is een tweejarige pilot en een samenwerking tussen ZorgDat en gemeente Harderwijk.

Jongerenbuurtbemiddeling is een variant op buurtbemiddeling, waarbij jongeren zelf actief deelnemen aan de oplossing. Hiervoor worden jongeren in de leeftijd van 16 tot en met 23 jaar en volwassenen getraind in het bemiddelen, zodat zij kunnen helpen bij situaties waarbij overlast door de omgeving wordt ondervonden. Het gaat om problemen die ontstaan zijn door bijvoorbeeld geluidsoverlast, pesterijen en rommel achterlaten bij een jongerenontmoetingsplek. De kracht van deze vorm van bemiddeling is dat (onpartijdige) jongeren – samen met een volwassene – ingezet worden als bemiddelaars om te komen tot een gedragen oplossing. Jongeren slaan de juiste toon aan tegenover andere jongeren en de kans is daarmee groter dat ze mee willen doen aan een bemiddeling.

In Harderwijk wordt de bemiddeling uitgevoerd door een duo-combinatie van een jongere- en een volwassen bemiddelaar, wat landelijk vrij uniek is.

Jongerenbemiddeling 1

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen