• Home
 • Talenthouse
 • Straatwerk
 • Jongerenwerk
 • Onderwijs Ondersteuning
 • Meidenwerk
 • MDT Young Harderwijk
 • Individuele begeleiding
 • Contact
 • < Terug
 • Naar Talenthouse
 • Studio Talenthouse
 • Over ons
 • YOUNG HARDERWIJK

  Be you – Rise Higher – Pass it on –MDT

  Wil jij… 

  • Je talenten ontdekken en ontwikkelen?

  • Je inzetten voor een ander

  • Deel zijn van een groep jongeren die dezelfde missie gaat uitvoeren?

   

  Dan is MDT (maatschappelijke diensttijd) iets voor jou! 

  Bij Talent House bieden wij 3 diverse MDT programma’s aan. Dit doen wij onder de overkoepelende naam: YOUNG Harderwijk. Elk programma heeft 3 instroommomenten gedurende anderhalf jaar.  

  YOUNG POETS

  Free your mind and shine!


  Tijdens deze MDT ga je aan de slag met o.a. Spoken Word, creative writing en het presenteren van jezelf. Je gaat aan de slag met het vastleggen (en delen) van je gedachtes, gevoelens en bent de auteur van je eigen (levens)verhaal. Je zal tijdens deze MDT leren om op een podium te staan voor publiek. Zo kan het maar zo dat je tijdens deze MDT op een tof festival, pop podium en/of in de studio in Harderwijk staat. Jij leert de fijne kneepjes van jouw eigen expertise en wordt hierbij begeleid door inspirerende professionals. Daarnaast ben je deel van een groep mensen op dezelfde missie als jij. Middels het maken en voordragen van jouw eigen ‘ding’ (woordkunst/muziek/rap/vorm van expressie) doe jij wat terug voor de maatschappij. Met jouw talent kun jij een verschil maken, precies daár waar jij bent! Waar wacht je nog op? 

   

  YOUNG POLITICS

  Je bent open minded, je deinst niet terug en wil een verschil maken in de maatschappij.

  Herken jij jezelf hierin? Dan is YOUNG POLITICS iets voor jou! Tijdens deze MDT leer je jezelf op diverse manieren te presenteren en leer je je mening uiten. Je gaat aan de slag met diverse politieke vraagstukken. Met de jongeren vanuit jouw MDT groep ga je het gesprek en de discussie aan. Zo ga je o.a. bezig met het organiseren en voeren van een debat en zendt je een live Talkshow uit op YouTube vóór en dóor jongeren in Harderwijk. Je maakt kennis met kwetsbare doelgroepen uit Harderwijk en zet je door middel van vrijwilligerswerk voor hen in. Je maakt kennis met Harderwijks politica, draait o.a. mee in het gemeentehuis en oriënteert je op de mogelijkheden betreft een studie, opleiding of toekomst die past bij jouw politieke ambities.

   

  YOUNG BOSSES

  Wil jij je toekomst in eigen handen nemen als een ware baas?

  Weet je nog niet zo goed wat je in de verre of nabije toekomst zou willen doen, of weet je wel wat je zou willen doen maar niet hóe? dan is YOUNG BOSSES iets voor jou. Middels diverse workshops, lezingen, excursies en relevant vrijwilligerswerk ontdek je waar jouw talenten en ambities liggen, hoe je deze kan benutten binnen de maatschappij en welke vervolgstappen jij kan nemen. Dit doe je samen met een groep jongeren waarmee je gedurende het MDT-traject optrekt. Je krijgt meer verdieping binnen de diverse werksectors in Harderwijk. Zo neem je o.a. een kijkje op het politiebureau of zorginstelling. Je doet uniek vrijwilligerswerk zoals bijvoorbeeld helpen bij het opbouwen van een festival in Harderwijk. Daarnaast krijg je tijdens deze MDT een uniek kijkje binnen het (jonge)ondernemerschap in Harderwijk en krijg je hierin waardevolle handvaten en kansen aangereikt betreft jouw toekomst. Je gaat dan ook aan de slag met je eigen toekomstplan en/of businessplan, je wordt klaargestoomd voor je volgende (of misschien wel eerste) stap (terug) richting werk, studie en/of onderneming. BOSS UP! 

  Zo ziet een MDT er (ongeveer)uit: 

   

  • Middels een kennismakingsgesprek krijg je meer uitleg over MDT en de verschillende programma’s die Talent House aanbiedt. We kijken naar wat jóu wensen zijn en welk programma het best bij jou past.  
  • Je kiest welk programma jij voor een half jaar gaat volgen. Hiervoor zul je gecoacht worden door een persoonlijke coach die zich zal richten op jouw persoonlijke doelen, wensen en jouw vooruitgang.  
  • Je start het programma en zal middels diverse workshops, lezingen en toffe excursies samen met je groepsgenoten de kans krijgen jezelf op persoonlijk vlak te ontwikkelen en je in te zetten voor de maatschappij. Dit ziet er in binnen elk MDT programma weer anders uit. Daarnaast zijn er opties en mogelijkheden om je te ontwikkelen op gebied van werk, opleiding en toekomst. 
  • Een MDT traject volbreng je binnen 80 uur in maximaal 6 maanden tijd. Wees gerust; deze 80 uur vliegen voorbij! Helemaal wanneer je doet wat je leuk vindt. Zie het zo: Een MDT is een win-win situatie. Jij investeert in jezelf én in een ander. De persoonlijke ervaring/ontwikkeling die je opdoet tijdens een MDT loont je zowel nu als in je toekomst. 

  Na het afronden van het MDT-traject ben jij: Een ervaring rijker, weet jij gericht welke richting je op wil gaan en hoe je dit gaat behalen, heb jij je talenten ontwikkeld en ingezet om wat terug te doen voor de maatschappij. Daarnaast ben je deel (geweest) van een groep jongeren op dezelfde missie als jij.  

   

  Successen en overwinningen vieren wij! Tijdens het MDT traject zullen we als groep stilstaan bij de behaalde overwinningen zowel op persoonlijk vlak zowel als in groepsverband. Aan het eind van het traject vind er een officiële certificaat-uitreiking plaats. Dit certificaat is een mooie aanvulling op je CV. Niemand kan jou deze unieke ervaring afnemen. 

  Soraya

  Ben je geïnteresseerd?

  Neem contact op met Soraya!

  Email: [email protected]  

  Telefoonnummer: 06 – 51 84 08 65 

   

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.