Talent 4 Community

Talent_4_Community_font_strak

Belijning van parkeerplaatsen aanbrengen, achterpaden vegen, zwerfvuil opruimen of een tuintje opknappen van iemand die dat zelf niet kan. Jongeren uit Harderwijk zetten zich tijdens de pilot van project “Talent 4 Community” in voor anderen in de wijk Stadsdennen. Op dinsdag 17 maart vond de aftrap plaats door een groepje van zes jongeren die belijning aanbracht op parkeerplaatsen aan de PC Boutenslaan. Het idee voor dit project kwam van wijkbeheerder Co Schaftenaar van Uwoon die ermee naar Dick Hermsen en Lennart van der Vegt van Talent House en ZorgDat ging. Zij hebben de coördinatie op zich genomen en werken daarin samen met Uwoon, gemeente Harderwijk, Wijkplatform Stadsdennen, de wijkagent en Stichting JOCO (JongerenCoach). Klussen kunnen worden aangemeld door deze partners of door buurtbewoners die fysiek en financieel zelf niet in staat zijn om een klus zelf te doen. De pilot duurt tot september en dan zal worden geëvalueerd of dit project verder ontwikkeld wordt.

De jongeren die deelnemen aan het project worden geworven via het Talent House, het jongerencentrum in de wijk Stadsdennen, voor alle jongeren in Harderwijk. Het Talent House is in oktober 2014 officieel geopend en steeds meer jongeren weten de weg te vinden naar de verschillende inloopavonden. Ze kunnen daar hun talenten ontwikkelen en kunnen er terecht met hulpvragen. Ook doen verschillende jongeren mee aan de dagbesteding in het Talent House onder leiding van Dick Hermsen.

Voor meer informatie of vragen kunt u contact opnemen met Dick Hermsen via telefoon, 06-12542456 of mail, [email protected] of Lennart van der Vegt via [email protected].

 

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen